Överskattat av 175 miljoner användare

Tänkte skriva och dela med mig lite om en av mina favorit sociala mediaföretag och varför den är effektiv just för oss. I skrivande stund finns det cirka 175 miljoner aktiva användare på daglig basis på plattformen. För att inte gå in allt för mycket i siffror och tråka ut dig kan du läsa mer på omnicoreagency.com.

Den relevanta frågan är;
Hur har Pinterest hjälpt mig, oss eller våra kunder/uppdragsgivare?
Rent marknadsföringsmässigt är Pinterest den social median som gett och fortfarande ger vår verksamhet näst mest trafik. Succesivt tror vi Pinterest börjar komma ikapp mega konkurrenterna och inte minst Facebook med 2 miljarder aktiva användare. Vi har sett att allt fler trafik kommer från Pinterest även för våra egna sidoprojekt (hemsidor) men också för både uppdragsgivare och kunder inom olika branscher.

Data och analyser som vi avläser behöver nödvändigtvis inte stämma och bevisa att Pinterest är mest lönsam eller ”bäst” för alla typer av projekt eller företag. Glöm inte att andra faktorer kan spela in och inte minst dina kunder/besökares allmänna intresse. Men det vi med säkerhet vet är att; Pinterest är och varit gynnsam för idéer, engagemang från följare och i vissa fall lönsammare.

Varför är Pinterest bättre enligt mig?
Till skillnad från andra sociala medier är Pinterest en intressebaserad plattform. Vad betyder det? Låt oss säga att en användare tycker om röda rosor, hen söker på röda rosor på Pinterest och ser alla röda rosor som finns. Hen ser just dina röda rosor som du eller ditt företag lagt upp. Hen tittar på din anslagstavla med alla dina röda rosor och klickar vidare till din hemsida. Antingen för vidare information om ditt företag eller om rosorna. Allt har gjorts naturligt och inte genom en irriterande annons. Kanske skulle hen ignorerat att klicka vidare om det dök upp annonser och reklam istället för naturliga bilder.

Ett sista tips om Pinterest. Skapa anslagstavlor som inspirerar dig. Lyckas du få en följare, glöm inte att följa tillbaka och se vad som inspirerar denne. Prova dig fram och dra slutsatser av data och analys som Pinterest ger dig. Glöm inte att kombinera Pinterest med dina andra sociala medier till varandra och inte minst till din hemsida.

Lycka till!