Lärdomar och reflektioner från 2019...

Ett bokslutsår har precis avslutas och ett nytt räkenskapsår börjar. Första månaden i det nya året är alltid ett bra tillfälle för eftertanke av det förgångna året.
Viktigaste lärdomen relaterat till marknadsföring kan vi med säkerhet säga är - videomarknadsföring ger en intressant inblick i hur varumärken utvecklar sina videostrategier.
Även kan vi konstatera; allt fler företag börjar inse vikten av kvalitativ marknadsföring i den digitaliserade världen vi lever i.

Här är några analyser och reflektioner vi vill dela med oss från det förgångna året.

1.    Videomarknadsföring – Videoreklam blir riktigt intressanta när varumärken/företag använder sex-sekunders annonsering. Under årets gång har vi sett många kreativa och inspirerande exempel på varumärke som lyckats med just detta. Videomarknadsföring handlar om att undvika "fylla ut" videoreklam med onödig information och istället använda kreativitet för att sälja varumärke, idé, tjänst eller produkt under 6 sekunder.

2.    Innehåll är allt - Allt fler annonsörer inser att bilden/videon i sig inte räcker för att sticka ut. Att få någons uppmärksamhet genom innehållsmässig relevans är minst lika viktigt och avgörande för att nå ut till mottagare eller målgruppen.

3.    Förstå dina siffror - Vikten av att läsa men också förstå siffror från inlägg/annonser på Facebook, Instagram eller Youtube blir allt viktigare för att optimera innehåll för hemsidan eller vid utformning av annonser.

4.    Hitta nya vägar – När aktörer som Facebook eller Youtube uppdaterar sina tjänster är det minst lika viktigt för dig att göra det samma.
Glöm inte att differentiera samt hitta andra kanaler för att nå ut med dina tjänster. Fortsätt bearbeta ditt varumärke, förlita dig aldrig på en och samma marknadsföringskanal för att skapa eller nå lönsamhet.

Säkerligen kommer det nya året med nya spännande idéer, tekniska innovationer och inte minst nya startups. 
Vi ser fram emot att fortsätta uppdatera dig med relevanta innehåll för din verksamhet. Sist men inte minst - vi på B Composit önskar dig ett fortsatt gott räkenskapsår :)


Bild tagen från https://www.shutterstock.com/