Lite om E-postmarknadsföring

Som företagare har man oftast inte tid att titta igenom allt man får in i brevlådan. Och idag blir man allt bättre på att veta vad som är bra respektive dåligt och störande reklam.

Har du något viktigt att erbjuda eller informera via e-post finns det ändå olika knep som du kan göra för att inte hamna i skräpposten.

Här kommer tips för dig som vill använda e-postmarknadsföring för att locka eller informera potentiella kunder.

Skapa dig en bra strategi
Skapa en bra strategi med din e-postmarknadsföring. Ställ dig frågor som du/ni besvarar innan ni sätter igång. Vad är syftet? Vad vill du att mottagaren ska veta eller göra? Och varför? Bortsett från strategi är det viktigt att följa upp och utvärdera era resultat.

Informera och skapa ett register
Innan du skickar iväg en mejl kan det vara klokt att informera mottagaren så att den inte slänger din mejl. Om inte värre blockerar din e-postadress.
Skicka mejlen till rätta personer som har en relation till ditt företag och vill ta emot din e-post. Ett smidigt sätt är att använda nyhetsbrev på din hemsida och därefter samla alla som registrerat sig på en databas.

Tänk på innehållet
Målsättningen är att göra innehållet så värdefullt att mottagaren kan tänka sig att betala eller vill återkomma och fråga om mer information. Det du erbjuder eller informerar måste i slutändan ha en anknytning till mottagaren.
Kom till saken, skriva det viktigaste först, var kortfattad och länka vidare.
Ha i baktanken att mottagaren har troligtvis något annat att göra och vill snabbt veta vad det gäller. Ett tips är att göra innehållet luftig med ytor, gör det enkelt att klicka på länkar.
När du är klar med utformningen kan du också be om feedback från någon utomstående, som helst inte har någon anknytning till ditt företag.
Detta är något som många hoppar över och ser senare ett eller flera fel och misstag.

Sist men inte minst. Prova dig fram, testa och ha tålamod.
Rom byggdes som sagt inte på en dag!
Vi nämnde det en gång tidigare men glöm inte utvärdera och dra slutsatser av din e-postmarknadsföring. Detta kommer hjälpa dig hitta och förstå vad som funkar och inte funkar, men viktigast visa dig vilka som faktiskt är din eller dina mottagare.
Lycka till!

* Image source http://www.businesswire.com/news/