Hur skicklig använder du verktyget?


Vi har tidigare varit inne på det, men det är värt att återigen skriva om det. Det handlar om sociala medier och hur att du som företagare/entreprenör ska börja tänka utöver den traditionella. Vilket vill säga att en hemsida eller Twitter/Facebook konto inte kommer lösa hela din digitala marknadsföring. I grund och botten tror vi detta är en missuppfattning hos dem flesta som använder sociala medier för att marknadsföra tjänster eller produkter. Som företagare tror vi att det är viktigare att sätta upp nya mål och strategier för att fortsätta utveckla företaget. Och detta gäller även för den digitala marknadsföringen som är en viktig del inom ditt företag.

För att du som entreprenör ska lyckas med dina projekt eller företag behöver du delvis skapa långsiktiga mål och strategier. För att göra detta behövs främst att du börja tänka lite närmare på ditt sätt att jobba med din digitala närvaro. Vilket vi vill säga, hur och vad du säljer genom ditt företag och idéer på internet.  
Det handlar delvis om att se sociala medier, din hemsida, digitala marknadsföring; som vi nu sammanfattar som ”den digitala närvaron” som ett verktyg och inte en slutpunkt/slutmål. Genom att ständig jobba med din digitala närvaro kommer du troligtvis även hitta andra användningsområden som du tidigare inte trodde fanns. Detta kommer i sin tur öppna vägar för nya idéer eller affärsmöjligheter.
Slutligen kommer du sannolik förbättra om inte börja utforska det här verktyget skickligare jämfört med innan.

Nu när nästan allting digitaliseras handlar det inte om att bara finnas på internet. Trots att internet är relativ ung mediekanal (jämfört med andra medier) utvecklas och förbättras den extremt snabbt. Som företagare behöver du förstå att det inte längre handlar om att finnas på internet. Med andra ord; det handlar inte om att ha den största, dyraste eller snyggaste verktyget men ”att” använda verktyget på ett effektivt sätt för att leva och överleva.