Annorlunda och kreativa sätt att använda verktyget

Det finns flera olika sätt att se och använda sociala medier. Och vi tror liksom andra att det finns inget rätt eller fel när det kommer till hur sociala medier eller marknadsföring i sig bäst ska användas. Eftersom alla företag och/eller entreprenörer verkar på olika sätt finns det ingen universell lösning som alltid fungerar på allt och alla verksamheter.

Det handlar om att skapa flera olika strategier, testa, dra lärdomar och förbättra från tidigare kampanjer, annonser eller inlägg etc. Vi nämnde i senaste blogginlägget att det är viktig att se över hela den digitala närvaron samt att se hemsidan, sociala medier och om inte minst hela internet som ett verktyg. Detta verktyg finns för att hjälpa dig om inte din verksamhet för att nå satta mål.

Här följer några tips och exempel på vad du kan göra bättre med detta verktyg jämfört med andra.

1. Starta eller skapa inte en hemsida bara för att andra gör det. Istället, skapa eller starta konversationer genom din hemsida eller sociala medier.

 

2. Skapa inte inlägg med mål att få följare eller likes. Istället skapa innehåll med mål att förändra, förbättra eller utveckla folk syn, och förhållningssätt till ditt företag, dina tjänster eller produkter.
 

3. Skapa inte appar för att du har en idé (det finns redan tusentals) och vill tjäna pengar på detta. Istället försök driva på förändring och utveckling, om inte lösa vardagsproblem genom användning av appen. Igen, att skapa en app borde inte vara målet, istället nyttan av appen.
 

4. Skapa inte en sida på olika sociala medier ”bara för att” finnas där. Istället skapa relationer, konversationer och nya kontakter till dem som faktiskt följer och är intresserade/gillar ditt företag och dina inlägg (oavsett hur många eller få dem är).
 

5. Använd inte verktyget endast för att sälja dina produkter och tjänster. Istället använd den för att berätta nyttiga, minnesvärda och inte minst lärorika erfarenheter till dina kunder, dina anställda eller samhället.

Sist men inte minst. Glöm inte bort att teknologi och allt som det inkluderar kan vara ett mäktigt verktyg för att hjälpa ditt företag och borde inte vara ett slutresultat/slutmål.

Lycka till på din egen resa!