Tekniken och allt vad den kommer med (på gott och ont)

Teknologi, IT, internet, sociala medier och allt som hör till ämnet, you namne it. Vart vi än som konsumenter vänder oss märks det av. Smarta teknologier kan vi inte kringgå, det har blivit och är en naturlig del av vårt privata liv. På gott och ont, dessa innovationer hjälper oss på daglig basis. De flesta av oss kan säkert enas om att det digitala utveckling går snabbt. Som konsument hinner vi knappt anpassa oss innan något nytt kommit ut. Och så har det varit senaste 5–10 åren.

Bara i Sverige finns det mer än 48,000 företag inom It-och teknologibranschen (från SCB) som dagligen förser oss med diverse lösningar för våra dagliga behov och önskemål.
Tillsammans med medieföretag är vi rent ”teknisk” försedda med alla möjligheter till att utveckla våra idéer och ta dessa till vilket nivå vi än sätter.
Idag går nästan alla konsumenter med smarta telefoner i fickorna, en teknologi som var näst intill science fiction för bara 60–70 år sedan. Eller som tidskriften Popular Mechanics skrev 1949:

    ”I framtiden kan datorer komma att bara ha 1 000 rör och väga endast 1,5 ton.”

Idag när nästan allt digitaliseras faller många företagaren blind omedvetet offer för denna utveckling. Enligt oss har mycket förfinats och glamoriserat när det kommer till just denna utveckling. I sin tur har det resulterat till att företag och inte minst konsumenten lättare kan bli vilseledd när det kommer till marknadsföring eller annonsering via internet.

Genom att ständig följa eller söka kunder/användare på internet och sociala medier finns det en stor chans att glömma bort andra potentiella kunder. Denna målgrupp finns nödvändigtvis inte alltid på sociala medier, eller internet.
Har du som företagare eller entreprenör funderat på hur många potentiella kunder ni kan ha som inte finns eller verkar på sociala medier? Vi har märkt av att visa har kommit i bekantskap med våra verksamheter genom "world of mouth" marknadsföring.
Vilket vill säga ord som har spridits bland uppdragsgivare som senare nått andra via traditionell interaktion. Kanske, måste inte allt digitaliseras och synas på sociala medier för att ha en effekt?

Sist men inte minst måste vi tillägga att det aldrig är fel att hålla kvar eller fortfarande tänka traditionellt när du sätter upp kampanjer eller annonserbjudande.
Trots om nästan allt idag digitaliseras finns det fortfarande en promille chans att somliga föredrar det traditionella interaktionen och bland dem är sannolikhet (matematiskt talat) fortfarande 100 procent att ni har era kärnkunder.